Thursday, April 2, 2009

Ketika & Kalimat Bahasa Dalam Multimedia

BBM3410 Bahasa Dalam Multimedia…

Hmmm….sebenonye….sejujurnye la kan…aku pilih subjek ni sebab aku ingat Dr. Normahdiah yang ajor… Sebabnye… Tahun lepas aku de amik subjek bawah Dr. tu.. Jadi, kiranya senanglah aku nanti sebab kira-kira da tau la sikit2 cara dia mengajor... Lagipun, subjek ni cam best jer bunyi nye…hehehe…kira teruja la sikit nak blajo ni.. Yela, bidang yang aku amik ni bukannya banyak pon praktikalnye… Jadi, kalau aku tau multimedia ni sikit2 kira ade gak la kemahiran…betul tak wahai kawan2? Betul3…banyak betul! Ekekeke… Aku key in subjek ni sebelum masuk sem 6 lagi… Exited tu nak blajo kelas ni…hehe..tapi….rupa2nye… Dr. Normahdiah plak cuti panjang…. Jadi, siapa plak yang ganti tempatnye? Siapa ye? jeng! jeng! Jeng! Dia datang dengan lenggang lenggoknya…dia datang dengan muka seriesnya…Oops, terlebih sudah! Sorry Dr.(gurau je tau…huhuhu) Kelas pertama Dr. pengganti tu masuk… 1st impression aku… “Ah, sudah! Sape plak ni? Seriesnye muke die…aduh… mesti tak best blajo ngan die ni…huhuhuhuhu”….tu la yg terdetik dalam hati aku, sejujurnye…hehehe… Dr. pengganti tu memang buat muke series jer mase kat kelas mase tu… mule2 skali Dr. tu perkenalkan diri, namanye Dr. Normaliza dan sebenornye Dr. ni ngajor kumpulan 2 tapi disebabkan Dr. Normahdiah cuti panjang, dan kebetulan pelajar kumpulan 2 pun tak ramai… Jadi, keputusan telah diambil, kumpulan 1 & 2 akan digabungkan dan belajar dalam 1 kelas yang sama. Ramai gak la yang ala2 terkejut, tapi nak buat cam ne…terpaksalah…tapi, terus-terang la aku bagi tau kat korang sume…eh, tapi jangan kecoh-kecoh tau! Lepas Dr. Normaliza bagi tau yang die akan ganti Dr. Normahdiah, aku memang tak senang duduk dah… lagi2 tengok muke Dr. yang serius tu…Aduhhh! Aku ni bukan ape…risau jer kalau2 subjek ni tetibe jadi tak best….Dr. Normaliza cakap, kan… subjek ni susah nak skor A tapi boleh jadi senang gak nak skor A, asalkan tak ponteng kelas ngan jadi insan yang rajin…faham tak maksud aku? Kalo tak faham, baca cite aku sampai abis k…hehehe… Tapi kan, yang uniknya belajor subjek ni dengan Dr. yang agak garang ni kan...kan…kita kene amik gambar nota die…fuh, canggih btul la! Mule2 memang pelik gak la…tapi sebenornyekan…best r…ekekeke… pastu kan, subjek ni kan ade xtvt luar…tak la boring sangat belajor…betul tak? Selepas beberapa kuliah dengan Dr. Normaliza ni, secara peribadi la kan, aku rasa kelas ni adalah kelas yang terbaik dan yang paling menarik…kelas ni memang best! Walaupun kadang2 buat aku ngan kawan2 tensi tapi tetap best… kelas ni juga merupakan kelas yang mencabar… nak tau kenape aku kate cam tu? Sebabnye… Kalau Dr. bagi nota, lepas die kasi terang sume nota2 tu, die akan soal stiap kumpulan, mane2 kumpulan yang lambat bangun dan lambat jawab takkan dapat markah…mase jawab soalan pulak kene muke serius, kalo tak serius pun tak bleh jawab…mencabar kan... nota yang Dr. bagi tu bukannya penjang mane pon, pendek2 jer tapi kita kene sentiasa dalam keadaan bersedia…tu yang sebenornye dia nak kita buat. Btol tak Dr. Normaliza? Kalo tak betol, betolkan saye ye…hehe… Oh, ye! Satu lagi benda penting yang aku hampir lupa nak cite kat korang… Bahawasanya, barangsiapa yang lewat masuk kelas BBM3410 ini walau hanya seminit lewat sekalipun, hendaklah mereka itu duduk saja di luar kelas…hehehe…be punctual ok! Tak lupe jugak, 1st come, 1st serve. Mesti duduk di bahagian hadapan, sesape yang dok belakang, kumpulan tu akan ditolak markahnye…huhu… Jadi, kene sentiasa datang awal untuk duduk depan… Bak kate orang, berkat kene tempias air liur tok guru... Mudah2an bleh jadi lecturer cam Dr. ye…Aminnn….

No comments: