Friday, July 6, 2012

Authentic Middle Eastern Lunch

Assalamualaikum,

Entry kali ni nak share 1 restoran timur tengah kat Mont Kiara. Memang jauh! Tapi kenapa saya sanggup datang? Sebab....saje, suke! Hehe...bab makan susah la nak rase tak suke. Haha. Sebenarnye saya dgn kawan2 (ija & shu) dah tepengaruh dan teruja dengan harga kupon yang ditawarkan Laziz Restaurant kat mydeal (adik bradik groupon). Yela dari harga RM69.60, jadik RM19.90! Maunye tak teruja?! Menu2 yg ditawarkan pulak boleh tahan.

  • Starter: Soup of the Day
  • Choice of a Salad:
    • Green Salad- A classic. Romaine lettuce, tomatoes & cucumber tossed in simple olive oil and lemon juice. 
    • Arabic Salad- A distinctive flavor for green salad combined with a special middle eastern flowering herb known as “sumak”.
  • Choice of a Main Dish:
    • Shish Kebab- Grilled minced lamb marinated with Arabic mixed herbs. 
    • Shish Tawook- Juicy boneless chicken breast marinated and grilled, served with garlic sauce.
    • Lamb Briyani- Finest basmati rice cooked the Middle Eastern way, with herbs and spices.
    • Chicken Briyani- Finest basmati rice cooked the Middle Eastern way, with herbs and spices.
  • Dessert: Baklava (2 pieces)
  • Choice of a drink (refillable once):
    • Soft drink
    • Ice Lemon Tea

Haa, lumayan kan...haha. Tak perlu cerita panjang, layankan gambar2 makanan kitorang hari tu kat bwh ni ye.

Ice Lemon Tea versi Laziz (lupe nak refill-sgt rugi rase)




Soup (xtaw name pe), hommos + roti, arabic & green salad



Shish Tawook

Briyani Lamb

Briyan Chicken
Baklava (sedap!!!)





*Eskrim ni bli sendirik ye kat Cold Storage...hehe
 

Okay, sape2 nak cuba makanan Timur Tengah kat sini sila la. Sedap!
  No.18, Jalan Solaris 5,
  Mont Kiara, Off Jalan Duta Kiara,
  50480 Kuala Lumpur,
  Malaysia.
  Tel: +603-6203 6607
  www.laziz.com.my

4 comments:

syue2806 said...

kalo nk mkn kt cni...kna bli groupon dlu...xmampu nk mkn kalo xde groupon...hehe

N.U.R said...

haha..betol2!
air je kat rm20..huhu

niL said...

ye laa...tak ajak....

N.U.R said...

telupeeee...=p