Tuesday, November 19, 2013

#Throwback : Broga Hill 2011

Assalamualaikum,





Kawan2 mendaki...tapi ada lagi yang x masuk dalam pic ni.
Memandangkan lama sungguh saya tak update blog saya (asik usha blog orang jek), jadi saya curik masa sket untuk update ini belog la. Tak tahu nak cerita apa, just throwback my journey yang tak berapa nak banyak tempat jelajahan.

Pertamanya, saya mulakan dengan pengalaman pertama mendaki bukit - Broga Hill (sedap sket letak nama omputih :-p). Saya yang memang tak pernah suka aktiviti lasak ni terpaksa merelakan diri join venture climbing the hill (neves sangat mase tu...huhu). Saya join sebab nak berkenalan dengan kawan2 baru (kawan2 k.Nili : *person yg tgh merenung masa depan dalam gambar di atas). Sweet kan...perkenalan yang dijalin di atas Broga Hill...hehe. Perkenalan ni sebenarnya untuk serasikan saya dengan kawan2 baru sebelum melalui trip akan datang. So far, Alhamdulillah semuanya berjalan lancar seiring pendakian saya ke puncak (padahal tak sampai puncak pon...haha). 

Antara kenangan/pengalaman yang takkan saya lupakan:
  •  Mendaki bersama adik2 yang baru umur 6-7 tahun & uncle/aunt, pakcik/makcik kategori warga emas (hah, kagum sangat!, trus rasa tercabar)
  • Kawan kepada kawan k.Nili (faham2 kan sendiri) tetiba minta tolong snapkan pic dia (hakikatnya kami saling tak mengenali - for me it's funny but sweet..hehe)
  • I'm lost! That is the fact...hehe. Jalan mane ntah saya lalu, takde orang, laluan banyak semak. (Masa tu saya terpisah dengan yang lain...terpaksa carik jalan keluar sendiri dengan cuaknya T_T)
  • Masa turun bukit, jalan adalah sangat licin & saya amat cuak jika berlaku seperti cerita hindustani/aksi dalam TV. Tapi syukur ada seorang hamba Allah yang prihatin & sudi menghulur kayu untuk saya berpaut agar turun dengan selamatnya (terima kasih sangat2 kepada hamba Allah itu).
  • Picnic atas bukit - makan bekalan yang dibawa (jajan & sandwich) sambil menikmati view yang ohsem!
  • Lalu tempat Datuk Dr. Sheikh Muszaphar Shukor & Dr. Halina Mohd Yunos amik gambar kawen...trus terpikir 'gigihnye la kru fotografi bwk barang2 naik ke atas'...huhu
  • We pose & snap a lot dengan background view yang Subhanallah...cantik wehhh!
Semua sporting...walaupun masing2 tak brape nak kenal.

Bukan saya yang berada di puncak...so sad.
Nilah cerita saya tentang  perkenalan baru & pengalaman pertama mendaki di Broga Hill. ^_^

2 comments:

niL said...

wahh..lawo2..
lama dh x g..
eh ni kamera sape aa?

N.U.R said...

Kamera Dayah kalau tak silap...
Aah lawa, nak g lagi ke?
Kte blom mrasa sampai puncak lg neh..huhu