Wednesday, December 17, 2014

#Throwback : Padang, Indonesia 2011

Assalamualaikum,

Da hujung tahun 2014, tp tak habis2 lagi #throwback saya...tahun 2011 plak tu..hihi.
Kali ni throwback Padang, Indonesia, trip dengan kawan2 seofis seramai 7 orang. Meriah gitteww.. ^_^
Actually ktorang tak expect Padang adalah "syurga" kain sulam. Segala jenis sulam ada kat sini (Padang), dari yang simple sampaila yang ke sarat & halus. Masing2 expect Padang tempat untuk sightseeing jek. So, bawa rupiahnya tidak banyak. Cuma ada sorang akak ni je da standby bawa lebih dari ktorang, tp mostly bawa RM juga tuk standby (macam tau2 je...RM pon diterima kat sini). Hari pertama da di bawa ke tempat shopping...gi mana sih? mata sudah mula dikaburi dengan aneka kain sulam...hati sudah mula tak keruan, gusar mikirin Rupiah yg dibawa & sulam yg indah2 (huh, dan2 ckp Indon kan..hihi)

Tapi view kt Padang ni bleh tahan cun, kawasan bukit bukau...sejuk dan nyaman je ^_^
Jom layan gambar2 ihsan dari member saya..hihi

Bersama tourist guide sepanjang trip di Padang
~7 of US~
Breakfast 1st di Rumah Makan yg glemer..Lamun Ombak & bukan Ombak Rindu okay..
Singgah bergambar berlatarbelakangkan air mancur..haha
Cantik senibina Minang =)
Masjid..
View dari Kelok ? yg penting x smpai pon ke kelok yg ke-44..hihi
Minum petang di kelok ? tak sure yg keberapa..
Antara jenis sulam..yg belah kanan tu sulam mata lalat..mahal tuh
Di rumah bordir hj rosmah..ni lah dia Hjh Rosmah (pic kanan bawah)
Di Grand Canyon, Bukit Tinggi
Shopping pisang salai sambil ngopi n mkn ubi kayu rebus...sedap!
Feeling2 jd pengantin Minang..hihi
View dari atas bukit...hijau damai =)
Istana Pagaruyung..tp takleh masuk sbb construction
Lunch
View sekitar tmpat lunch
Di sekitar Pasar Atas
Inilah dia Jam Gadang
Last but not least ^_^

Jumpa lagi dalam entry akan datang..#Throwback 2012 =D

2 comments:

Jari Manis said...

Assalam NUR...rindu sama PADANG bila tgk balik picture2 ni..nak repeat? ntah bila...

psst : lama menyepi

N.U.R said...

W'salam JM..Tq2 sudi singgah sni..hihi..best gak Padang kan.. ^^

psst : xde idea la nk tulih crite...jd silent reader je skrg..ops!